2015-05-24 Staden Metz 1a stoppet i Frankrike

…hu jag är inte så himla van att prata på VHFen och känner mig inte bekväm när jag emellanåt gör det “hemma” i Sverige, -i Tyskland skulle vi göra det på tyska, och jag gjorde det några gången, men tack och lov tog Jan på sig det ansvaret där, att ropa upp inför slussarna, men nu här i Frankrike, är det jag som “måste” göra det, Jan vägrar. Mina kunskaper i franska är; tack = merci, volevo coche avekma sushwa = vill du ha sex med mig ikväll, kunskaper som sitter kvar sedan jag var tonåring, de var INTE användbara då och ÄNNU MINDRE nu!! -med dessa kunskaper, ska jag nu ropa upp slussarna och fråga om vi får slussa in och hur lång tid vi eventuellt ska vänta.

Fruktansvärt, jag var såå nervös första gången. Vi har fått nedskrivet på en lapp vad man ska säga -men uttalet.. och när de svarar, tittar Jan och jag bara på varann och skrattar, det är helt omöjligt att ens lista ut vad de säger.

Vi ser och upplever mycket på vår kanalresa, roliga, annorlunda och fantastiska saker, ibland kan jag känna stress, över hur man ska komma ihåg allt. Jan har alltid kameran med sig tack och lov.

Vi var i Luxemburg häromdagen och det var dagen innan nationaldagen, vi gick omkring i stan och den som alla andra städer, är fantastisk, och pga av nationaldagen var där olika musikuppträdanden och stånd med vin och öl och diverse mat att köpa. Enda stora nackdelen var SPÖREGEN och KALLT och GANSKA BLÅSIGT. Vi lämnade Luxenburg och åkte tillbaka till marinan ca 1 timma med buss. När vi stigit av bussen såg vi ett stort hus/tält där det kom musik. En byfest som firade nationaldagen. Vi gick in och låtsades vara nyinflyttade, drack gratis vin i glas det stod Schengen på. Konstigt, det står nu 2 sådana glas här i båten!!

I Luxenburg träffade vi återigen en svensk båt förresten, de var på väg mot Sverige, Kerstin och Göran Nilrud och med dessa hade vi en trevlig kväll med gott vin.

Vi hade hört att det var extra billigt med diesel i Luxenburg så när vi nästa dag “lade ut” tankade vi fullt, vi fick 140 lit för 130 Euro. Avgjort bästa priset hittills.

Vi har nu legat 3 nätter i Metz och vi vill inte åka härifrån. Staden är helt underbar, gamla gator, hus, en gigantisk dom, kyrkor, underbara konserter runt om i stan när man går omkring, avgjort den hittills charmigaste stan.

Vi har som sagt legat här i 3 nätter nu och vi har prata med grannbåten flera gånger, en kille Charles Scoones som är från Nya Zeeland och igår kväll var vi bjudna över på lie pils, det visade sig vara en mycket intressant person, han hade massa kul att berätta och vi köpte en bok han skrivit och som han signerade.

Bilder kommer..

4 svar på ”2015-05-24 Staden Metz 1a stoppet i Frankrike

  1. Hej Eva och jan! Roligt läsa att ni har det bra i Metz! Jonas och jag är på solcharter med 2 fjortisar. Mycket sol och bad vilket är väldigt avkopplande och kändes behövligt. Men det är nog så att vi ibland längtar till vår “egna” semesteresa i Europa då vi kan göra precis som ni; ta dan som den kommer. Härligt.
    Kram
    Charlotte

  2. Kul med bilderna Eva. Små detaljer som ni tycker blir vanliga är intressant för oss som inte är med om detta. Det du skriver är också intressant. Tack för att jag får se och lära genom ditt härliga sätt att berätta! Kram

    • Jättekul att höra, ja det är mycket spännande vi får vara med om. Det händer en hel del hemma också ser jag på FB och på nyheterna. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *