2015-06-20 Trier

Hej, idag har vi lagt in en hel del bilder. Titta gärna på dessa, där är några som vi tycker är riktigt roliga i alla fall.

Vi är nu i Trier, en känd ort med mycket historia bakåt i tiden, med början 56 före Jesu födelse, och som vi inte kommer skiva om idag.

Vi kom hit igår em vid 18.00 tiden -midsommarafton.

Vi hoppades att det skulle finnas en affär i närheten, marinan ligger på vischan, 8 km från staden Trier, vi ville ha jordgubbar efter sillen som vi planerat att äta. När vi frågar Hafvemeistern om jordgubbar, svarade han att det fanns självplock i närheten, men som han trodde hade stängt. Vi skyndade dit, på stumma ben, benen kan bli lite stumma, när man varit på båten 12 tim i ett sträck -och gissa, ägaren skulle precis stänga, vi kunde plocka så mycket vi behövde och betalade och på vägen tillbaka mot båten, hittade jag sju olika blommor som jag plockade, men Inte lade under kudde, -jag har ju Jan, det var vackert på bordet sen.

Idag är det städning av båten, handtvätt och dusch och att skriva på bloggen som gäller, därefter tar vi oss nog in till Trier, antingen genom taxi eller cykel, bussar går inga enligt Hafvemeistern så vi får se sen.

(Vi lånade några cyklar här i marinan, och cyklade de 8 km som det var in till Trier nu i em. Vilken härlig stad och så mycket att se, en jätte Dome, kyrkor, borgar och annat, vi passade på att äta på en mysig uteservering på ett av de härliga torgen också. Vi slapp regn och fick en härlig eftermiddag, nyss hemkomna. Just nu pratar Jan med Hafemeistern om Luxemburg, eftersom vi ska dit i morgon, aktuella sevärdheter osv)

Veckan har varit bra, Bernkastel en av de kändare orterna utmed Mosel var lika vacker som de andra orterna tyckte vi nog. Jan och jag varit här i början av vår relation, vi flög då till Hahn och hyrde bil körde hit och bodde här några nätter, vi kände igen oss på flera platser, kul.

Vi tänkte, att vi tar en apfelstrudel på ett ställe, jag tog vatten och Jan en stor öl, så välter jag ut hans öl… servitrisen som inte varit speciellt trevlig innan, blev inte trevligare nu kan jag säga, hon hämtade demonstrativt sop och kyffel och höll på, och när vi skulle betala, var den utspillda ölen med på notan. Händer sådant i Sverige brukar man få ett nytt glas -vi tog givetvis ingen diskussion om detta, utan gillade läget.

Vädret här är ena dagen 10-12 grader för att nästa dag vara över 30 grader, vattnet har dock en temperatur på närmare 23 grader. Vi har inte badat. Förresten Jan har badat en gång i Koblenz, för att kolla zinkanoderna.

Skepp och skoj!!

 

 

 

 

4 svar på ”2015-06-20 Trier

  1. “..Trier, en känd ort med mycket historia bakåt i tiden, med början 56 före Jesu födelse, och som vi inte kommer skiva om idag.”

    Spännande läsning vi har att vänta om Jesu födelse.. ser fram emot det ! !

  2. Hej Jan,
    som du uppmärksammat så har vi nu äntligen lyckats boka hem nya projekt så att du har ett jobb att komma tebagers te. Dina dedicerade medarbetare har jobbat hårt för detta och kanske har vissa förväntningar på dig när du kommer tebagers utvilad och massor med energi!? Stina har nog några QOPer som hon vill diskutera med dig före hon går hem och delar på sig!

    Stor hälsning till er båda från Fotö/hans

    • Hej Hans, Det låter jättebra, laddar batterierna för fullt. Nu strejkar dock mitt telefon batteri så jag kontaktar henne så fort jag fått det fixat, Jan o Eva hälsar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *