2015-06-27 från Pont a Mousson till slusstrappa i Canal De Jonction / Canal des Vosges

Jisses nu sitter fast i en slusstrappa i Frankrike. Vi sitter i ett mellanrum mellan typ sluss 8 och sluss 9 och det är ca 100 m mellan dessa två. Här finns absolut ingenting, det är ängar, kor, gräs och brännässlor. Vi har lagt till i ett träd, och som tur var hade Jan med bergskilar som vi använder hemma i Bohuslän som han lyckades få  i  slussväggen, den som vi  ska igenom imorgon kl 09.00.

Vi vet ju att vi ska igenom nästan 200 slussar för att komma till Medelhavet och i Tyskland betade vi av ett antal, här i Frankrike är det galet många fler. Idag gick vi in i något som kallas slusstrappa, vi kan ju slussa nu “trodde vi”, i första slussen fick slussvakten spatt och vi fick fel information vad han ville att vi skulle göra, vilket fick till följd att vi trycktes rakt in i slussporten (och han fick stoppa slussen till stor förtret för honom).  Kan berätta att det är otroliga krafter i slussarna trots att dessa är mindre, man får verkligen slita och det är jobbigt. Vi var helt slut när slussarna stängde kl 18.00 ikväll, några blodkärl har spruckigt på insidan min arm bla -allt i ca 35 graders värme, Jan får vid varje sluss klättra upp och ned i slussen 2 ggr/sluss, pga av tampar som ska hit och dit. (jag har ju som alla vet artros i knäna och fixar inte sådant).

När vi tillslut fick lagt till var det mat som gällde, fanns ingen chans att hinna varken laga eller äta något i eftermiddags, nu har vi duschat av oss och ätit och det känns rätt ok. Vi har även planerat bättre hur vi ska tackla morgondagens slussar och de kommande framöver. Här är mycket vackert och vi njuter, det blir dock tidig säng gång för sluss systemet öppnar kl 09.00 imorgon söndag och då är vi på gång igen.

För den som undrar var vi är -passerade vi Nancy idag och tog kanal Jonction för att komma till kanal des Vosges f d kanal de l Est, denna kanalsträckan har tidigare varit stängt för fritidsbåtar, tror vi.

Bilder kommer inom kort.

Skepp och sluss 🙂

2 svar på ”2015-06-27 från Pont a Mousson till slusstrappa i Canal De Jonction / Canal des Vosges

  1. Hejsan! Vad bra du skriver Eva, väldigt målande beskrivningar av er färd ner mot Medelhavet, jätteroligt att läsa, och så många fina bilder! Ursäkta att vi inte hört av oss tidigare, vi hade kusinträff här i lördags, så det var mycket förberedelse inför det. Lunch kaffe, tårta, tipspromenad, sånghäfte mm, besök på Botaniska, sen grilla hemma hos Teddy o Karin. 22 personer totalt. Vi var helt slut på söndag, kändes som man festat hela natten. Nu har iallafall sommaren kommit igång, vi var ute med kajaken i tisdags för första gången, vi skall ut nu till helgen också. Kan meddela att ormbunken lever och har hälsan fortfarande. Nu har vi ett mörkgrått hus, det tog 5 veckor med allt regnande, innan det blev klart, men det blev jättesnyggt. Jag har fått hälsporre i ena foten, haltar illa på morgonen men sen blir det lite bättre. Kan tyvärr ta tid säger dom innan det försvinner. Må så gott och lycka till,Kram Lotta o Hans

    • Hej, jätteroligt att höra vad som händer hemma i Svedala. Det ska bli kul att se ert hus frampå, ny färg gör så mycket. Ja här är det fruktansvärt varmt vi har över 40 grader i skuggan och i kanalerna och i slussarna är det stekhett. Det är faktiskt inte vare sig roligt eller skönt. Ikväll fick vi veta att vädret ska lugna sig nästa vecka. Vi dricker kopiösa mängder vatten och socker salt lösning på dagarna, svetten rinner på kroppen. Just nu hade jag gärna gjort något annat några dagar.. Höres kram från oss båda:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *