2015-06-14 Koblenz 5e dagen

Hej, ja som ni läste ni som följer oss, fick vi ett rejält bakslag i tisdags kväll. Mosel -slussarna var stängda och öppnar först denna vecka på tisdag natt. Vi måste alltså ligga stilla i 7 dagar och vänta… Vi och våra tillresta vänner fick gilla läget och hittade en liten marina vid infarten till Moseldalen.

På onsdag morgon bestämde vi således att våra vänner tar tåget tillbaka till Köln och hämtar bilen som stod parkerad på hotell Novotells parkeringsdäck. När de åkt iväg tog Jan och jag en linbana som gick från Koblenz över Rehn och upp på ett högt berg på andra sidan för att se ett Fort (som skulle vara sevärt).

Nästa dag tog vi bilen utefter ut efter Mosel och upp i bergen, vi blev rekommenderade att se Burg Eltz, en fantastisk borg blad många, där vi även tog en guidad visning. Det finns en massa slott och borgar utmed Mosel -och det var jättebra att vi hade bil och kunde se mycket och många ställen dessa dagar. Tack Monika och Fredrik för detta:-)

En av dagarna tog vi en flodbåt och åkte Rhen upp, -förbi Loreley klippan. Det var skönt att åka förbi säkert med en större båt, pga den starka strömmen. Förr gick många båtar på grund här -bland de ökända Loreley klipporna som finns mitt i floden. Vi passade på att äta vid “stoppet” flodbåten gjorde och det blev underbar sparris, panerad schnitzel och hemgjord bearnaise sås.

I går morse fick vi hjälp att bunkra upp mat, en sista gång med hjälp av bil. Därefter tog vi farväl av Monika och Fredrik som då började sin långa resa hem. Det känns lite tomt när de åker allt har fungerat så bra, de har ju själva båt och är båtvana, de vet att det är trångt osv.

Kuriosa är, att vi under veckan här på marinan blivit mycket väl omhändertagna, framförallt Jan och Fredrik som fått en tysk vän som kört oss till stan, kommit med färska frallor, bjudit på öl och hjälpt om med utflyktmål och kartläsning, samt en mycket engelsk engelsman som bjöd in dem på båten en kväll.

Idag söndag har det varit fest hela dagen, ett antal tyska män har druckit öl, sjungit och pratat och spelat musik. Tillslut gick vi förbi -det är på väg till toaletten nämligen, vi var så nyfikna och som ett brev på posten ropade de på oss och vi blev bjudna på öl, jag gick efter 2 öl och Jan efter 3 öl. De hade en tackfest till alla som hjälper till i marinan.

Det är extremt varmt idag vi orkar inte göra något förutom tvätta på båten med skönt kallt vatten. Internet fungerar inte men bilder kommer laddas upp så snart vi kan.

Skriv till oss, det är roligt att få hälsningar hemifrån.

 

 

 

 

11 svar på ”2015-06-14 Koblenz 5e dagen

 1. Hej på er.Ni verkar ha fullt upp trots att ni sitter fast, Härligt att ni har det så varmt.Vi har haft det ganska hyfsat här hemma också,vi håller på att målar och gör fint i trädgården.Längtar efter semestern hoppas på sol och bad.Det är roligt att läsa era äventyr ni har säkert massor att se fram emot.Ha det gött.
  Ann-Louise och Kent.

   • Hej, ja här är också verkligen varierande ena dagen 12 grader nästa över 30. Vi hade lite proviant med oss som vi åt och drack igår midsommar. Vi var helt ensamma förnär som några tyska gubbar som fixade med en liten båt. Vi sjöng någon snapsvisa bara vi två.. de tittade konstigt åt vårt håll.. Förresten blev den en HB Rassy båt? kram

 2. hörde pm er dundermiss! Nu är det tack och lov inte målet som är målet utan vägen som är målet!

  Vi har just kommit hem från Sardinien efter 10 dagars rundresa. Är det dit no är på väg så kan jag hälsa att vattnet är blått! Kram till er båda!

 3. hörde pm er dundermiss! Nu är det tack och lov inte målet som är målet utan vägen som är målet!

  Vi har just kommit hem från Sardinien efter 10 dagars rundresa. Är det dit no är på väg så kan jag hälsa att vattnet är blått! Kram till er båda!

 4. Hej!
  Nu är vi hemkomna, tack för en jättefin tur på Rhen! Visst var det lite snopet
  att slussarna var stängda i Mosel och vi fick ett hjärtligt skratt den kvällen. Med ert sällskap blev det ju så trevligt och roligt i alla fall, och Mosel är ju så vackert även från landsidan. Träna nu riktigt mycket på Yatzi tills vi ses igen! ?
  Kramar från x-tra besättningen Monica o Fredrik

  • Hej,
   ja det var snopet, men vi hade en riktigt bra vecka tillsammans och fick sett massor. Vi får träna på Yatzy här, sällan skådat någon så skicklig som du Monica. Grattis än en gång. Nu sitter vi i båten -sista marina innan slussarna och väntar, de öppnar kl 24.00, vi tänkte gå vid 06.00, engelsmännen skulle också gå ungefär då och här är säkert några båtar till. Denna marinan är de luxe – de luxe, har allt är nära till en jättefin by, ja ni vet ju hur byarna ser ut. Ha det bäst kramar från oss båda Eva och Jan.

 5. Vad roligt att läsa om resan och du skriver kanonbra! Duktiga ni är!
  VIlken härlig resa! Många utropstecken blev det 🙂

 6. Kul att höra att ni trivs och att ni tog den lilla motgången med en klackspark och vände det till något positivt.

  Njut extra mycket i helgen av ert varma väder för här i Göteborg visar rapporterna endast nederbörd, med medioker värme. Lite moloket om ni frågar mig.

  Vi ses om några veckor i Medelhavet! =)

 7. Egentligen blev det riktigt lyckat med stoppet eftersom ni fick se mycket. Moseldalen verkar fantastiskt vacker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *