2015-06-09 på Rhein

Hej alla,

för 4e dagen går vi på Rhen i rejäl motström, vårt närmaste mål är Koblenz -sen kommer Moseldalen, äntligen. From Koblenz, har vi “bara” 172 slussar kvar, innan vi kommer ut vid Port Napoleon. Här på Rehn är det dock mer att se utefter flod-sidorna, än på de tidigare kanalerna -fler och större pråmar att ta hänsyn till, här gäller heller inte högertrafik, utan det beror på liksom, regler finns givetvis.

Häromdagen fick vi besök av våra jättegoa vänner Fredrik och Monika, som kört bil hit ner för att mönstra på i Köln (ca 90 mil från Gbg) och stanna ett tag. Jätteroligt att få besök i båten och avlastning att köra båten och fixa mat… Igår kväll bjöd de på en jättegod soppa -troligtvis bjuder vi er på den, när vi kommer hem i vinter.

I Köln besökte vi Kölner Domen, “utdrag från Google (Köln  har ca 1 034 100 inv. den mest bekanta sevärdhet är utan tvekan den mäktiga domkyrkan Kölner Dom, som med sina två 157 m höga torn, sedan århundraden har varit sinnebild för staden. Den torde också vara Tysklands mest kända byggnadsminne. Sedan den påbörjades år 1248 med franska förebilder dröjde det 632 år, innan den stod färdig år 1880.) slut utdrag” och gick runt lite och tittade i staden innan vi kastade loss och gav oss iväg.

Vi har nyss avslutat dagens lunch, som bestod av pannkakor, rom, grädde och eller sylt och grädde med Punsch (tack Kerstin och Bengt för Punschen). Vi närmar oss nu Koblenz (ca 5-6 timmar kvar), i en max fart på 3,5 knop och då går vi för nästan full maskin. Imorgon startar vi förhoppningsvis på Mosel och slipper denna motströmmen.

Skepp och hoj från Monika, Fredrik, Jan och Eva.

1 svar på ”2015-06-09 på Rhein

  1. Låter som ni äter gott o mår bra.Nu har ju sommarvärmen kommit till Bohuslän med.(I dag iallafall)
    Ha de så gott.

    Sirius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *