2015-06-06 Dusseldorf (se gärna nyinsatta bilder) – imorgon Köln

Vilken stad Dusseldorf, vilken arkitetur, så urläckra hus, modernt, tidlöst och vågat.

Vi har precis varit och ätit middag på Restaurang Top 180 und Bar & Lounge M168, som tog oss 168 m upp med hiss, 4 meter / sek -tror jag det var. Väl däruppe kunde man gå runt och kolla in stan från alla håll, våningen ovanför hade restaurang -där vi åt, den snurrade sakta runt, så vi kunde se staden och kanalen samtidigt vi åt. Igår kväll när vi kom, gick vi ute och promenerade bla utanför Hyatt Regency (hotell), vilka bilar det stod utanför.

Det tog ett tag att ta sig från Duisburg till Dusseldorf på Rhen igår, vi gick i 3,5-4.0 knop motströms. Rhen kändes inte så farlig som vi förväntat oss, men det gäller att hålla koll på pråmarna, de går snabbare här ute, än inne på småkanalerna.

Igår skiljdes vi också med våra nyvunna vänner Ulla och Peter som ska gå mot champagne distrikten, vi är dock alla ganska säkra på att vi stöter på varann igen, kanske på Korsika eller Sardinien. Kvällen innan åt vi en god middag tillsammans på Ofelia och drack en flaska champagne, som vi fick när vi gick från Göteborg. (tyvärr vet vi inte vem som gav den)

Skriv gärna och berätta hur det är i Sverige och hur ni har det, det är roligt att få inlägg här på bloggen.

Nu ska vi ut på stan och ta en öl och lyssna på all musik vi hör när vi suttit här och uppdaterat bloggen.

8 svar på ”2015-06-06 Dusseldorf (se gärna nyinsatta bilder) – imorgon Köln

 1. Hej Eva och Jan!
  Vilken resa ni gör! Själva har vi gjort det lätt för oss och köpte flygbiljetter till Sardinien i vintras (dit ni ju också kommer framöver). Vi kuskar runt med bil och färdas på vackra vägar! Kustlandskapet är vackert och stränderna är fina! Idag har vi kanotat runt längs havsbandet och in och ut uti grottor. Kram på er! //Kerstin & Bengt

  • Hej, det låter väldigt härligt det ni gör. Skön årstid att åka på. Ja här på Rehn har vi mycket motström faktiskt, och vi kan bara gilla läget, om ca 2 dagar är vi i Koblenz, där tar vi en annan flod.
   Kramar från Rhen och Jan och Eva

 2. Hej på er! Kul att läsa hur det går för er! Det verkar som om ni är nu är vana vid båtlivet och alla strapatser. Spännande att det händer så mycket. Snart blir det nog varmare och skönare också. Ha inte för bråttom bara, vi vill ju hinna träffas i Moseldalen- den 5 juli är vi där!
  Kramar Charlotte
  P.s champagnen var från mig och Jonas, hoppas den smakade 🙂

  • hej, tack snälla för den goda champagnen, jättegod men osten o kexen hade vi ätit några veckor tidigare.
   Håller ni på som bäst och planerar er resa nu? Hur länge var det ni skulle vara iväg? Nu närmar vi oss Köln
   vi har mycket motström här på Rhen med full motor går vi i 3 knop!!! men det visste vi ju
   kramar Eva och Jan

 3. Hello Eva and Jan!!

  This is Karthik. Hope you are having a great sail !! I came back from India on 22nd of May.My wife did not get her visa yet .So she will come soon (hoping)!!

  Akash is good as well.Hope you are having fun in the boat.I will keep writing to you every now and then!!

  Good luck!!

  Lots of Love,

  Karthik

 4. Hej på er Rhenfarare. Düsseldorf såg fantastiskt ut. Härliga bilder. Vi hade en seglingshelg på Nationaldagen, en tur på fredagen till Stryrsö Hallasvik/ Piratholmen. Sydlig ganska hård vind, men vi kubde ligga långsides Piratholmen så det blev helt ok. Dukade upp sen midag i sittbrunnen, då kom regnet 🙁 På lördagen fin segling till Hyppeln, lunch, promenad, sedan fin segling till Saltholmen i frisk väslig vind och faktiskt sol 🙂 Champagne är fantastiskt gott. Skall vara Kall, Torr och gratis….

  • Skratt du har alldeles rätt om champagnen.. Häromdagen mönstrade Monica och Fredrik på och ska var med ett tag, jätteroligt.

 5. Hej på er. Ni verkar ha det jättehärligt. Här hemma händer inte så mycket,Mikael har tagit studenten som blev jättelyckad nu börjar allvaret. Vi väntar på sommaren som lär dröja och semestern ser jag fram emot ska bli skönt att vara ledig.Lycka till i fortsättningen så hörs vi snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *