2015-06-01 Hannover på väg mot Minden

Vi säger ett STORT tack till våra nyfunna vänner Hans och Karin i Billdal, som vi lärde känna förra hösten. De hade då gått från Grekland till Göteborg, med en likadan båt som vi, en Forgus 37a -nästan exakt samma rutt som vi gör nu, vi har fått jättemånga bra tips på bla avmastningen i Travemunde och Böbs varv -som vi bokade, samt transportören Ford -som vi också bokade, Ford är den som kommer transportera masten till Port Napoleon, där vi ska masta på igen innan vi går ut i Medelhavet.

Vi fick också jättebra tips på olika marinor på vägen med bra service, en av dem låg vi i, nu när vi var i Hannover, ett toppenställe. Vi kom till Hannover sent lördag kväll, och då var det skönt att hitta rätt på en gång, efter incheckning, gick ut och hittade en trevlig turkisk restaurang -sen stöp vi i säng. Dödströtta. Vi tog en vilodag i söndags, då vi “gjorde” Hannover, som var en jättefin stad, ca 520 000 innevånare..

Roligast av allt var, att vi träffade en annan svensk båt i denna marina, enda gången vi träffat en annan svensk båt, hittills. Det är ett par som ska göra precis samma som vi -ta ett halvår på sig och gå till Grekland. Peter och Ulla heter de och deras båt Olivia, de startade den 1 maj och kommer från ostkusten.

Det är fortfarande inte varmt men det är på rätt väg, idag har Jan haft shortsen på sig -i ren trots:-). Vi var just inne och läste en blogg om några som just nu seglat till Oakley öarna, de beskrev hur kallt de hade det. Jag sade till Jan, att jag kommer ALDRIG segla iväg på en sådan seglats, kyla är inte min grej. Att jag står ut nu, är för att jag -trodde det skulle vara varmare här och hoppas varje kväll att “imorgon vänder det”, -men värmen är ju på väg, om inte annat, är vi på väg mot värmen. Förhoppningsvis.

Om det är något ni funderar på telefon nr till varv, mastning, marinor, pilots, internet eller liknande -maila oss gärna och fråga, så försöker vi svara på det vi kan.

3 svar på ”2015-06-01 Hannover på väg mot Minden

  1. Hej Jan och Eva!
    Jag gör ett nytt försök att skriva en hälsning från ett regnigt och kallt Uppsala, men imorgon kommer värmen och jag är på väg mot Västkusten. Torsdag springer Emma ut och firar att också hon tar studenten! Jag har köpt en Tekanna inklusive sin kopp, väldigt söt. jag hälsar från er också! Jag köper också blommor och hänger runt halsen! Kram från Karin

  2. Har ni fått nån värme än?
    Loui och jag har bland annat suttit på en uteservering och druckit kaffe med vår granne som har en 4 månaders. Gick också en lååång promenad i SOLEN! Hoppas ni får fint väder snart! (Om ni inte redan fått de nu)

    • Hej det låter ju jättetrevligt. Du vi har så varmt så man står nästan inte ut. Här är som att vara i en bastu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *