2015-05-30 mot Hannover

Ja herregud tyskarna är för roliga, när vi kom in till den där hamnen det regnade så mycket i (som jag skrev om i förra inlägget) häromdagen, hade Hafvenmeistern stått och tittat på oss och sen suttit och väntat att vi skulle komma upp och betala… Detta berättade hon när Jan gick upp tidigt följande morgon för att betala. Noll förståelse där.

På den här pyttemarinan mitt i kanalen, hade de jättefina blommor inne och ute, och de hade lagt dit vanlig brunsand, satt solstolar, grillplatser med stor bar mitt i och detta alldeles bredvid en motorväg med tågbana.. Vi tyckte det såg jättekonstigt ut, det är ju i en kanal, men de ville de skulle se ut som playan.

Igår gick vi genom ett gigantiskt luftwerk som det kallas. Det lyfte oss 38 m hög, var 100 m lång och 12 meter bred, man kände sig rätt liten med sin 11 meters båt där, kan jag säga. När vi hade klarat denna gjorde vi en hi five och tog en sleussnaps (som Jan kom på), samma gjorde vi även efter den andra, som var en sluss på ca 26 m hög.

Nu har vi bara ca 170 slussar och sleuss snapsar kvar framför oss – och en “hoppilandare” för varje nytt övernattningsställe. Kanske vi redan nu ska boka 2 platser på något rehab center:-))

Pråmarna går ju snabbt, men igår var det en som gick för långsamt framför oss, vi låg bakom honom i flera timmar, och tänkte tillslut att nu går vi om, sagt och gjort vi planerade in en förbigång på en av långsträckorna, vad gör pråmen då, -jo han höjer också farten, så vi får snälla falla in bakom igen..

Diesel,

Det är tur att vi har diesel, för att hitta en tankstation för småbåtar är nog lika lätt som att hitta en nål i en höstack på de kanaler vi hittills gått på. Samma är det med el, vatten och möjlighet att kasta skräp. Häromdagen fick vi ta cykeln in i en by och Jan fyllde två dunkar som vi satte på pakethållaren, jag fick hålla dunkarna och Jan styret på cykeln, de blev baktungt annars liksom.

Igår gick vi 11 timmar i ett sträck, tillslut hittade vi ett Liegestelle bakom 3 pråmar, lade till, åt och somnade.

Nu är vi på väg till Hannover så det ger väl en 8 timmar till idag. Vi kollar frenetiskt DMHI och andra för att se om det ska komma värme och sol snart.

Bortsett från lite halvtrist väder har vi det bra och det går ingen nöd på oss.

-Har ni sol och sommarvärme hemma?

Vi kom fram till Hannover först kl 17.30 låång dag igen, (ca 9 tim) kallt och regnskurar idag igen. Det som inte dödar -härdar.

 

 

4 svar på ”2015-05-30 mot Hannover

 1. Bra grej ni kommit på.Slussnaps!Kommer ni inte o va nyktra nån gång på hela vägen.Är ju “några”slussar.?
  Ha de’ så gott.
  Arne /Sirius

 2. Hej på er. Ni lär nog var ganska rund under fötterna större delar av resan. Vi får oss många Goa skratt av eran berättelse. Jovisst vi har 30 grader och sol ha ha. Nej ingen risk på den fronten man kan tro att hösten har kommit. Ha det nu så bra på eran seglats. AnnLouise och Kent

 3. Underbart med sleussnaps. Här är sommaren på väg med sina +12 Celsius som ibland känns som Kelvin
  Ha de’
  Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *