2015-05-28 Lauenberg

Regn hemma, är ingenting mot vad vi slussade i nu i eftermiddags, kändes som om himlen öppnade sig helt -så mycket vatten på en gång, vi blev dyngsura och kalla och detta mitt i en sluss. Vi var tvungna att gå ett tag till, och ta någon sluss till, innan vi kunde hittade en liten marina, här i en stad som heter Lauenberg, enligt vår kanalkarta. Vi har nu suttit inne i båten några timmar och bara andats -det var lite tufft faktiskt. Kändes stressande med allt regn, fendrar kors och tvärs i slussen, tamparna och allt blir ordentligt smutsigt osv.

Annars är allt bra och DMI har lovat bättre väder med högtryck och sol, å vad vi väntar på den, solen alltså.

Bilder är på G in nu.

 

6 svar på ”2015-05-28 Lauenberg

 1. Stackare som har så mycket regn här hemma regnar det som tusan. Det är roligt att läsa vad ni går igenom det gäller att ha 100 kg tålamod . Ni får säkert vara med om en hel del.

 2. Nu får det sluta regna för snart kommer vi! Men ni har nog kommit ända till Medelhavet om en vecka ?
  Ska bli så roligt
  Besättningen på Filuren

 3. Hej på er. Kul att få följa ert äventyr. Inspirerande är det också, även om det är lite motigt för er ibland. Själv hade jag turen och cyklade hem från jobbet mellan två hagelskurar. Blir nog lite segling i helgen även om vädret är så fint. Allan

 4. Hej Eva o Jan,
  Så härligt att följa er resa. Tyvärr så hade ni lagt ut när vi kom till Långedrag för att vinka av er, men ni känner säkert att vi är med er ändå. Har ni anlitat Sven Ford för masttransporten??
  Nu väntar er den långa transporten på tyska “kanalautobahn”. Bra stopp i Hannover med restaurangbåt och tankställe. Badessen. Munster. bra stopp
  Windra ligger ännu på land men skall i sjön nästa vecka när sista valpen kommit till sin nya familj.
  kram Karin o Hans

  • Hej, vad roligt att ni är “på” vår blogg och vår resa.
   Ja vi hade bokat Sven Ford, allt gick bra den dagen med avmastningen på Böb s, vi hade tagit med bubbelplast så vi plastade in masten ordentligt.
   Ja kanalerna är verkligen autobahn. Nästan inga människor, inga djur el fika el tankställen, det är vi och pråmarna. Men men det blir ju bättre säger ni och andra så vi ser fram emot det.
   I Heiligenhafen låg vi nästan granne med en Forgus 37, tyvärr var ägarna inte där, den var tysk. Kul.’
   Vi gjorde de 2 stora slussarna igår, gick som en dans. Attans vad liten man kände sig där:-))

   Vi höres snart igen, kram Eva och Jan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *