2015-05-27 Wassersportverein Mölln söder om Lubeck.

Jaha, nu var första grundstötningen avklarad. Ikväll när vi ska gå in i en bukt och lägga oss, styr jag -tydligen för snävt mot vasskanten, för plötsligt sitter vi helt fast. Jan lyckas vända båten och lägger full gas i riktning därifrån vi kom -som en galning, -bakåt vill han inte ens försöka -där är massa vass. Tillslut kommer vi loss och går mot en industri kaj, precis när vi ska lägga till kommer “herr egenmäktigt utnämnd polis” och säger att “här får ni inte ligga och att vi inte ska köra så nära vassen”.. -nähä!!!!

Iaf tillslut fick vi tag på en plats i en pytteliten marina i bukten, och Jan har precis varit inne hos Hafvenmeister och betalt avgiften som för dagen var 13 Euro. Ikväll gjorde jag köttfärsgryta i ugn med kantarellsås och kokt potatis, gele och inlagd gurka samt Tuborg Öl och Gammeldansk (hoppilandaren).

Tidigare idag var vi i Lubeck och kollade på en av de stora domerna/kyrkorna, se gärna bilderna i vårt bildarkiv inom kort. Vi köpte även surf för internet idag som Jan installerat med bravur med router och allt. Givetvis köpte vi choklad med marsinpan som Lubeck är känd för, samt lite andra småsaker.

Efter stadspromenaden började vår slussning genom Europa, och vi hann med 6 st slussar ikväll (de var inte så stora kanske ett par meter per sluss). Efter den första tänkte jag att nu “mönstar jag av, och åker hem”. Jättestressande med allt vatten och Jan som ropar olika direktiv. Alldeles strax kom nästa och nästa och man vande och lärde sig snabbt, dessutom är dessa slussar små och ingen annan trafik var med idag, värre kommer det bli. Kanalen man färdades på är mycket vacker, vassbankar och gröna stora träd, fågelsång och emellanåt några kanoter. Verkligen avkopplande.

Vi sade till varann, att vi de sista veckorna inte har koll på någonting, vi vet inget om vad som händer i det verkliga livet just nu, MEN from nu hoppas vi få bättre kol, i och med det vi installerat ikväll.

Skepp och hoj.

 

3 svar på ”2015-05-27 Wassersportverein Mölln söder om Lubeck.

 1. Ajajaj, vilket äventyr 😛 hoppas det var mjukt i vassen så att Vilja slapp skador!
  Just nu är jag på väg till Skara. Det är dags för några sista kårmöten, examensbal i helgen och sedan redovisning av examensarbete och avslutningsceremoni nästa vecka.
  Kram Petra

 2. Hej!
  Spännande! Jag försöker ju följa er via marinetraffic.com, men det verkar som er AIS är avstängd? Försvann det med avmastningen?
  Jag vill ju gärna se hur ni tar er “över torra land” ner till medelhavet. :o)

  (motor)segla lugnt!
  //Micke

  • Hej Micke,
   Ja, det gjorde den (glömde bort det).
   Kolla nu jag har kopplat över till en annan VHF antenn/Jan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *