2015-05-24 Travemunde Tyskland

Imorse lämnade vi Heilighafen vid 08.00 med mål Travemunde. Det tog 7 timmar, som började lite kallt och dystert för att avslutas i “platt vatten” och strålande sol. När vi lade till slängde vi av oss och det var en underbar känsla. Duschen var gratis i den här marinan/hamnen, och man fick duscha hur länge man ville, -gissa om vi båda tog låånga duschar??

Hans-Otto en gammal (tysk) bekant kom och besökte oss när vi lade till idag. Jättetrevligt att få besök på båten här i Travemunde. Vi hade några trevliga timmar i sittbrunnen med honom.

Vi ligger på Böbs varv här i Travemunde, för vi ska masta av på tisdag, så imorgon måndag förbereder vi avmastningen. Man kan inte gå genom Europas kanaler med mast pga låga broar, höjd så låg som 3,5 m ibland -och vår mast är 16 m hög!!

Därefter börjar vår kanalfärd söderut. Det ska bli spännande att se de olika länderna från kanasidan/hållet, liksom.

Annat:

Jan har en “att göra lista” som han betar av efter hand -det blir många timmar på båten vissa dagar, när vi tar oss framåt mellan hamnarna, själv kan jag inte så mycket av det han gör så jag sköter mat och fika och det behövs ofta på  sjön kan jag lova, vi är hungriga och sugna på mat och sötsaker nästan hela tiden.

Det är väldigt svårt att få till internet så det blir lite si och så med uppdateringar här, men vi försöker så fort vi kan. Idag när vi ska jobba med masten visar det sig att vi kommer åt internet och därav lite extra skrivtid.

Skicka gärna några hälsningar från Sverige.

 

kram alla

 

 

11 svar på ”2015-05-24 Travemunde Tyskland

  • Hej på er. Va härligt att höra att ni äntligen fått sol och värme det saknar vi här hemma.Det är roligt att följa er lägg gärna in bilder om ni kan.Ann-Louise och Kent

   • Hej, jodå bilder kommmer, antingen har vi inget internet, eller så har vi internet som “laggar”, eller ytterligare så har vi internet men inte tiden… skratt men givetvis är bilder på G. Vi måste ju bli våra egna teknikfreak nuförtiden, finns inga barn eller andra livlinor. Vi svär högt emellanåt när vi ska få till alla kablar och ditt och datt.

    Vädret är bara varmt ibland, solen är framme men det är Kallt igen. Jag hatar kallt, genom att vi är vid och/eller på havet är det ju ofta kallare också. Jan säger hela tiden att jag kommer klaga snart på värmen.

    Idag mastar vi av och Jan förberedde allt igår em och imorse stod vi under mastkranen och killarna i marinan lyfte upp den, nu har vi packat in och märkt upp den ordentligt och i detta nu packas den på en lastbil för vidare färd till Port Napoleon som ligger vid en mynning i Frankrike mot Medelhavet -där vi om ca 2 månader mastar på igen. Masten ligger nog på sin plats därnere redan om några dagar om jag förstått det hela rätt. Oj var långt detta blev, kanske somnade du / ni.. Skratt, ha det gott goaste vänner.

    • Skönt av avmastningen gick bra! Skriv gärna ett eget ordentligt blogginlägg om detta när ni har tid, är spännande att läsa 🙂
     Kram Petra

 1. Hej på er,
  Roligt att få följa (med) er på er resa söderut. Härligt att ni nu äntligen också fått lite varmare väder, det behövs efter denna vår som fortsatt är kall här uppe. Ser att ni har en båt, Amorina en HR36 från vår hemmahamn Krossholmen i hamnen, hälsa!
  Många kramar o lycka till er från oss, vi följer er resa med glädje. Ulla & Ingemar, Cocktail

  • Hej tänk vad världen är liten. I Travemunde mötte vi en svensk båt som ligger på Krossholmen, de hette Enbåge och kände er. De hade en HR och skulle till Rygen. Kul.

   Skepp o hoj.

   Jan och Eva

 2. Hej Jan och Eva!
  Testar att skriva från datorn hemma. Det är väldigt roligt och spännande att följa bloggen. Kristoffer och jag har betalat semestern till Egeiska havet efter midsommar, Thassos. Kommer dock att sakna Midsommar äventyret på Dalavägen tänker då främst på den allmänna skön sången!
  Härligt med värmen! Vi hade det skönt igår, Isabelle lyckades med ridtävling, ett nedslag! Johanna fortsätter sitt äventyr i Peru! Kramar Karin och Kristoffer

  .

 3. Hej på er båda. Roligt att läsa om er resa. För här händer inte mycket, har inte sålt huset än, det här bara legat ute tre månader, träffade ett par som nyligen sålt sitt hus efter två (2) år! Jahaja får väl bereda mig på detta då.

  Ha det så bra

  Åke

  • Hej Åke, ja det är nog tuffare i Säffle än i Göteborg, kanske.
   Ja här är inga lugna stunder -idag avmastning med allt däromkring.
   Vi hoppas allt blir klart så tänkte vi gå vidare till Lubeck i em, det
   är ca 1 tim från Travemunde med båten.
   Lycka till nu med försäljningen.
   Jan och Eva

 4. hej.
  Skrev i går men tror inte det gick iväg.
  Undrar hur ni löser ais sändning nu när tagit av masten m (antenner)?
  Kommer det inte att gå att se er längre på marine Traffic?
  Hälsning
  Sirius.

  • Hej tack för påminnelsen. Vi har helt enkelt glömt bort det när vi mastade av.
   Vi ska försöka få till en switch så snart vi hinner..

   Skepp och hoj från Mölln söder Lubeck.
   Eva och Jan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *