2015-09-24 fortfarande Mallorca “finns det sandstränder på Mallorca??”

Nu var det en tid sedan vi skrev.

Vi hittade en bra marina på Mallorca med vettigt pris och har varit här ett tag. Här finns en stor matbutik, duschar, vatten, sop, el allt vi behöver, samt hjälpsamma ”marineros”.

Jan s syster Karin kom i veckan, vilket livar upp en del, kul att höra vad som händer i Sverige bla, Karin hade med sig svensk choklad, pepparrot (som jag beställt), svenskt snabb kaffe, korsordstidningar (som jag också beställt) och härliga veckotidningar, Jan saknade dock segeltidningar.

En dag hyrde vi en liten Opel, som vi tog oss runt med. Vi skulle hitta alla guldkorn på västra sidan, vi körde uppe i bergen vilket var häftigt, fantastiska vyer. Vi stannade till i en by och fikade och drack hemgjord lemonad, -annorlunda smak men gott. Vi hade bestämt att åka och bada i någon fin vik och hade alla broschyrer med oss, där vi skulle kunna se var dessa fanns, tyvärr tog vi aldrig fram broschyrerna, så vi hittade inte en enda fin vik eller vettig badstrand!! Vi körde och körde och körde…. vi hittade knappt hem till marinan –vi var tvungna att tanka extra… just då kände vi inte någon glädje, men ikväll när vi pratar om det, skrattade vi gott.

Tidigare i veckan kom det över en svensk kille Harald och pratade –han bjöd över oss på en öl (han har en Svan 65). Vi gick över och träffade hans kompisar riktigt trevliga killar med massa roliga historier från tidigare segeläventyr mm.

Mallorca precis som Menorca är en härlig ö och vi har nu njutit här några veckor. Imorgon fredag den 25 september, tänkte gå till Ibiza några dagar, innan vi ta oss över till spanska fastlandet och seglar utmed kusten upp mot Barcelona, där vi på söndag den 4 oktober får besök igen i båten. Min dotter, och hennes man och lilla Loui kommer och ska vara med oss en vecka, spännande, Loui blir den yngsta besättnings-medlemmen i haft på båten hittills.

Skepp och boj.

 

2 svar på ”2015-09-24 fortfarande Mallorca “finns det sandstränder på Mallorca??”

  1. Låter härligt.
    Vi var i Barcelona förra helgen. Underbart. Blir säkert ett besök nästa höst igen.
    Sköt om er.
    Ulf & Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *