2015-08-24 Sardinien/Alghero till Menorca/Mahon ..bläckfisk i sittbrunnen.. glöm inte titta i vårt bildarkiv

..morgonen efter vi anlänt ropar Jan, Eva kom och titta!! I sittbrunnen bakom ratten var det en svart kladdig sörja, även runt om. Vi hade ju bara varit i hamn sedan vi kom vid 3- tiden på morgonen. Vi fattade ingenting, hur hade denna bläckfisk som det var, kommit in i båten?? Tack och lov var den död. Vi pratade med hamnkillarna om de hört om andra båtar blivit utsatta för “vandalism” -men nej de var lika förvånade som vi. Tillslut kom vi fram till att det kan ha varit en fågel som släppt eller tappat den i sittbrunnen. Konstigt. Faktum är att när jag skulle somna efter vår långa överfart tyckte jag att jag hörde en jolle runt vår båt, men jag hann att somna innan jag kollade upp det.. vi vet alltså inte hur den kom dit. Ett mysterium alltså.

Nu var det ett tag sedan vi skrev något, det beror dels på att vi haft våra söner här i ett par veckor samt att vi inte haft bra uppkoppling med Wifi.

-Gissa om det är tomt nu när killarna åkt? Det blev plötsligt mycket tystare. Det kändes som mitt hjärta skulle brista när vi kramades hejdå Jacob och jag.. ja jag vet att det låter töntigt men så var det, och ja jag vet att vi snart är hemma och jag får träffa mina barn och barnbarnet då, men jag fick en sådan hemlängtan.

Killarna mönstrade på i Korsika och mönstrade av i Alghero/Sardinien, däremellan hann vi med en hel del, bla låg vi inblåsta i La Maddalena pga Mistralen. Det är dock ett känt ställe, så det gick väl ingen nöd på oss. Killarna var ute i stort varje kväll/natt och hade det rätt gött tror vi iaf. När vi kom till Alghero hade Jacob varit här för 2 år sedan och visste en fantastisk restaurang mitt på Sardinien, sagt och gjort vi bokade en taxi och åkte dit och åt, all mat var producerad på gården, där fanns alla möjliga djur, jag tror vi fick in över 20 olika rätter, fantastiskt ställe.

Ni som följer vår blogg såg att vi lagt om vår rutt och vi kommer inte gå till Grekland och lägga båten utan gå mot Menorca, Mallorca och Spanska kusten istället och sen ta hem båten. När killarna mönstrat av tänkte vi ta oss till Menorca och vi hittade redan dagen efter ett väderfönster och drog vid 16.00 tiden på fredag em, det var väldigt lugnt så det blev mycket motor, först sista natten slog det till med vindar på 12-14 m/s, båten kändes som ett äggskal, även om denna båten är känd för att ta sjö bra. Allt gick bra och vi kom säkert i hamn.Det var jätteskönt när vi äntligen såg inseglingsfyrarna på natten och tillslut kunde få lägga till och få sova. Det är jobbigt att nattsegla tycker jag när man endast är 2 personer, jag är ingen nattmänniska gillar inte att gå ur sängen och ställa mig att styra flera gånger mitt i natten. Att som våra vänner ge sig ut på en 20-25 dagars lång segling utan att komma i land är inte min grej alls faktiskt, Jan däremot skulle inte backa för det.

Nu ska vi utforska Menorca sen Mallorca och ev Ibiza därefter spanska kusten innan det bär av mot Port Napoleon eller Port St Louis för avmastning och pålastning på lastbil för leverans av båten till Torslanda Lagun –innan 1a november.

Fortsätt gärna att skriva till oss det är såå roligt att få info från Sverige. Se under rubriken kontaktuppgifter där finns även mailadress om man inte vill skriva på bloggen.

Skepp och bläck.

 

 

5 svar på ”2015-08-24 Sardinien/Alghero till Menorca/Mahon ..bläckfisk i sittbrunnen.. glöm inte titta i vårt bildarkiv

  1. Jätteroligt att följa er resa. Jan när du kommer tillbaka till jobbet har jag slutat och börjat på NEVS men jag hoppas vi ses ändå nån dag. Kommer ni hem tidigare alltså?

    • hej,
      nej egentligen inte, jag hade tänkt göra ordning båten i Grekland i början av nov men nu kommer jag göra det i Sv i stället. Stort lycka till på nya jobbet.

  2. Hej på er. har nu börjat jobba efter en härlig semester, här hemma ösregnar det för tillfället men vi har haft en underbar sommar i 3 veckor iallafall vi har varit ute med båten så mycket vi har kunnat..Ska bli roligt när ni kommer hem tiden har gått väldigt fort.Hoppas resan hem går bra.

    • Härligt att ni haft en bra semester och kunnat nyttja nya båten. Ja tiden går fort ska titta på flyg hem snart, kommer nog efter 20 oktober någongång. Jan blir kvar och gör ordning båten för leveransen till Sverige. Hälsa Kenta kram från Vilja:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *