2015-07-29 Porquerolles bilder kommer

Fransmännens 3 paradisöar är Porquerolles (350 åretruntboende), Port Cros och Le Levant de kallas också Rivierans Guldöar. Vi kom hit i eftermiddags till ”Porr-kö-roll” som det ska uttalas. Vi har läst på lite om öarna och det är “fransmännens Möja” citat från SvD. Här finns allt man kan önska.

På väg hit ringde vi flera gånger från båten och försökte få kontakt med “capteneriet” för att höra om vi får plats i marinan/hamnen, men utan resultat, när vi närmade oss kom de dock  ut med captenerie-båt och mötte upp oss -och vi fick boj 5 -att lägga till vid. Skönt, för det blåser fortfarande rätt rejält, Mistralen har fortfarande inte släppt helt, alternativet hade varit att ligga på svaj vilket är osäkert än. Vi lämnade La Ciotat i morse i ren desperation, vi stod inte ut längre i en och samma hamn.

Väl tillrättalagda vid boj 5, säger Jan att vi tar dingen in till byn, här ligger en massa båtar -och färjor går och kommer med turister hela tiden, vi kände att vi ville se och uppleva lite tempo, allt går bra och vi lägger dingen vid några fiskebåtar.

Vi vet ju alla, att vi har olika kroppsdelar, i detta fall rörde det sig om min mage och tarm vs min hjärnan. Jag känner på några minuter hur jag börjar må riktigt dåligt i magen, precis när vi kommit iland… Jan är positiv och på G och vill att vi ska gå in en botanisk park eller nåt och jag känner desperat att min mage vill gå på en toa, men min hjärna vill också gå på botanisk trädgård… toan vinner denna kamp, då säger Jan, vi tar en fika istället, på fiket har de en toa också… jag får in kaffe och pannkaka med Nutella.. nu vill Jan gå på promenad –men nu kräver jag -kör mig till båten. Magsjuk!!

Inte mycket vettigt skrivit denna gången, de värsta är över nu tack och lov. Nu väntar vi in vindar som ska hjälpa oss att komma de ca 110-120 sjömilen över till Korsika.

Skepp och koj.

 

6 svar på ”2015-07-29 Porquerolles bilder kommer

 1. Ni har definitivt valt rätt sommar att fly Sverige!
  Kallt och regn är ledorden här hemma. Jätteroligt att följa er blogg och era bilder på nätet.
  Vi fick dock en dryg vecka i sol och värme i Spanien (Platja d´Aro) där Stina seglade JEM i E-jolle. Men också en något svalare vecka förra veckan i Arendal (Norge) där hon också seglade. (VM).
  Nästa vecka bär det av till Norge och 5 dagar på skidor istället.
  Ha det bra och njut av varje sekund!
  Hälsningar
  Martin Granholm

  • Hej Martin,
   vad roligt med din dotter och seglingen, -hur gammal är hon?
   -Skidor nästa vecka låter långt borta härnere där solen vägrar ta ledigt ens för några minuter…
   Hoppas ni får en bra vecka. Roligt att ni läser vår blogg.

   Hälsningar
   Jan o Eva

 2. Hej på er,

  Vilket fantastiskt äventyr. Kul att följa er resa i denna jättefina blogg.
  Ha en fortsatt fin resa mot nya mål.
  Vi följer er.

  Hälsningar
  Kjell och Marie

  • Hej vad rolig att ni tycker om bloggen.
   Det är första gången vi bloggar och jag har aldrig skrivit “till offentligheten” förut, men
   det är roligt och det är ju för vår egen skull egentligen -Jan tar kort och jag skriver.

   Skriv gärna till oss igen, vi vill gärna veta vad som händer därhemma, vädret har vi förstått är sämre i år.

   Hälsningar Eva och Jan

 3. Så mysigt att se bilder och läsa om er. Här är vädret lite kyligt särskilt när molnen kommer för solen. Jag och Petronella tog oss ändå till Rörvik där barnen kunde fiska krabbor, springa i vattnet, klättra i berg och spela fotboll. Vi var ensamma en lång stund, sen kom några fler. Men vi har verkligen inte haft någon badsommar i år. Kvällen var dock härlig och vi har njutit på balkongen av sol och ljus. Så underbart med ljusa kvällar. Kram.Hoppas allt går väl på den långa seglatsen till Korsika.

 4. Hej,
  Nu ikväll kom äntligen solen och värmen här i Trollhättan.
  I morgon lämnar jag in telefon och nycklar. Sedan blir det tårta. Kommer du in och säger “hej då”?
  Läste att ni varit magsjuka! Ni skall inte ge er på dom förbaskade grodorna.
  Hoppas ni får uppleva bra seglingsstunder på Medelhavet under veckan som kommer.
  // Gösta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *