2015-05-21 Spodsbjerg

Idag blev det en kort tur ca 3,5 tim och vi är nu i Spodsbjerg på Langeland. Vi lämnade Omö ´n öster om Langeland i förmiddags.

Det hade igår, gått en vecka sedan vi lämnade Långedrag, och det firade vi med att gå på restaurang, där på Omö. Urvalet var enkelt, det fanns 1 restaurang och menyn hade inget vettigt, vi var dock mycket hungriga så det fick bli den restaurangen och det blev panerad schnitzel och potatisgratäng, som man kanske inte beställer här hemma, men det var gudagott och med öl och gammeldansk till så var det helt ok.

Vi hade ätit vad som helst i och för sig. Han som drev stället och hans fru var jättetrevliga och berättade intressanta saker, bla hade att han bott på Allmänna vägen i Göteborg i 5 år på -70 talet, när han jobbade på Sessa Line som servitör, nu bodde endast hans bror kvar i Göteborg och han var 90 år..

På Omö bor endast 135 personer året om, där är väldigt få butiker, vi såg 1 mataffär och 1 restaurang, men där finns några affärer till läste vi i en broschyr. Vi tog en härlig promenad innan vi gick i morse, så många olika vackra blommor, fågelsång, stora gula rapsfält, syrener ja allt våren har. En underbar liten och charmig ö, vi gärna besöker igen.

Från Kerteminde (en toppenmarina, superfräch, har allt) till Omö (högst mysfaktor av alla hamnar / marinor hittills) igår och Spodsbjerg idag, så ser dagarna ut. Det finns inga svenska turister i hamnarna, är vi inte ensamma finns endast tyskar. Så lugnt, inga köer till tvättmaskiner eller duschar.

Vädret denna vecka har i stort sett bestått av regn, blåst, moln, lite åska och lite sol mellan varven, men överlag är det inte så varmt. När vi promenerar inne i byarna kan det ibland kännas lite varmare -blåsten gör ju sitt.

Vi mår iaf bra och har i stort vant oss vid kylan, om vi ska duscha någonstans är det oftast superkallt i själva duschrummet -men det ska väl bli bättre. Bra är i alla fall allt det goda ni gav oss när vi åkte förra veckan, godis, hembakade kakor, ostar, viner, nötter, soppor, kex och annat. 1 000 tack snälla ni.

1 svar på ”2015-05-21 Spodsbjerg

  1. Vad kul att höra att ni har det bra.
    Är nästa seglats över till Tyskland?

    Ta hand om er! =) // Jacob

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *