2015-05-18 Ballen

Ja nu har vi tagit oss till Ballen på Samsö, vi kom nyss. Det är inte många ställen som har fungerande internet, här funkar det. Gott. Kul med en ny by, vi lever som nomader.

Häromdagen när vi gick från Grenå till Ebeltoft fick ordet “sjösäkra” ny dimension. Vi hade hört dagen innan, att ev kuling var på G in. På morgonen sade jag, att vi drar, klockan var väl 06.00. Blåste lite. Sagt och gjort vi drog ut, ganska snart friskade det i och vindmätaren mätte 24 m/s i byarna. Vinden kom från väster så vi hade bra vind, vi revade dock 2 gånger. När vi kom in i Ebeltoft och skulle lägga till stod några danskar där och hjälpte oss med tilläggningen, de berättade att de följ oss på AIS en och sade att det är “bara svenskar som ger sig ut i detta väder”. När vi var förtöjda och klara kastade grannbåten till oss varsin burk öl och hälsade oss välkomna. Trevligt.

När det hela var över och vi gick ned i båten, såg vi att det läckt in här och var och våra “sjösäkrade” saker låg överallt.

Lite senare blåste det i ordentligt, och mätaren visade 30 m/s, himlen var mörkgrå och regnet kom och gick hela tiden.

 

 

2 svar på ”2015-05-18 Ballen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *