2015-05-15 Grenå

Efter några omtumlade dagar är vi nu i Grenå, vi lämnade Läsö imorse kl 10.00 till ljudet av hurrarop och mistlurs signaler. Återigen blev vi väldigt berörda över goda vänners omtanke. Det var JordenRuntSeglarna JRSK som var där på sin årliga eskader, vi var själva med förra året. Mycket trevligt.

Igår när vi gick från Styrsö till Läsö blev vi hjältar sade man när vi kom fram. Alldeles utanför Läsö låg en båt för ankare och vi tänkte när vi seglade förbi att “knepigt ställe att ligga på svaj” men bara efter ett par minuter ropade denna båten upp oss på VHF en Vilja, Vilja kom. Det var denna båten och de hade fått problem med motorn samt att storseglet hade fastnat i hissat läge. Vi lade till vid sidan av fendrade av och Jan gick över och vinschade upp mannen i masten som då kunde få ned storseglet. De fick gå bredvid oss in till hamn där vi blev väl emottagna av JRSK.

 

2 svar på ”2015-05-15 Grenå

  1. Det går undan värre o händer saker på vägen! Tur att Vilja har handlingskraftig besättning och kunde komma till undsättning!
    Tack för en trevlig avskedsträff i Långedrag, vi ser fram emot att få mönstra på någonstans i kanalerna.
    Kramar från Monica o Fredrik

  2. Hej på er. Det låter som om ni har det helt underbart. Vad roligt att ni blev så hyllade av JRS seglarna . Hoppas resan går som smort vi tänker på er och är så avundsjuka, Kent har tittat på halbarassy igen kan inte låta bli det blir väl en sådan till slut. Kram på er från oss Ann-Louise och Kent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *